В США планують надіслати в Чорне море військові кораблі

Читать на русском
Сполучені Штати Америки розглядається можливість відправки в акваторію Чорного моря низки військових кораблів в знак підтримки України проти російської агресії.
Укрінформ

Сполучені Штати Америки розглядається можливість відправки в акваторію Чорного моря низки військових кораблів в знак підтримки України проти російської агресії.

Про це з посиланням на джерела в Міністерстві оборони США повідомляє CNN.

«Військово-морські сили США регулярно діють у Чорному морі, однак розгортання військових кораблів саме зараз буде чітким меседжем для Москви, що Сполучені Штати пильно стежать за ситуацією», - зауважив чиновник.

Відповідно до умов міжнародного договору від 1936 року, США зобов'язані щонайменше за 14 днів повідомити про прохід військових кораблів у Чорне Море Туреччину. Наразі невідомо, чи вже отримала Анкара подібне повідомлення.

Вік НАТО не бачити. Колонка Леоніда ШвецяЗатримано Юрія Зонтова – співробітника Служби зовнішньої розвідки і брата судді Павла Вовка. Непогано б, щоб внутрішнє розслідування торкнулося ширшого кола питань, ніж посередництво розвідника в схемах брата.

ВПС США продовжать здійснювати польоти розвідувальних літаків у міжнародному повітряному просторі над Чорним морем для моніторингу російської військово-морської діяльності та пересування військ у Криму.

Однак у Вашингтоні зазначили, що не вважають накопичення російських сил підготовкою для наступальних дій. Ймовірно, що росіяни проводять навчання та тренування. Проте вони готові реагувати, якщо ситуація зміниться та Росія перейде до більш активних дій.

Нагадаємо, Росія перекидає військові катери в Чорне море.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: