У світі знизилися ціни на нафту

Читать на русском
Ціни на нафту знижуються після того, як офіційні дані показали значне зростання запасів бензину в США, що викликало побоювання з приводу ослаблення попиту.
Reuters

У четвер, 8 квітня, ціни на нафту знижуються після того, як офіційні дані показали значне зростання запасів бензину в США, що викликало побоювання з приводу ослаблення попиту.

Як повідомляє агентство Reuters, нафта марки Brent на 0,36%, до 62,93 доларів за барель до 10:00 за київським часом. Нафта WTI подешевшала на 0,52%, до 59,46 доларів за барель.

Бензин, газ, вугілля: як змінювалося споживання паливних продуктів в УкраїніСпоживання паливних продуктів в Україні – газу, бензину, вугілля, мазуту, газойлю – з 2014 до 2021 року.

Запаси нафти в США впали на 3,5 млн барелів минулого тижня до майже 502 мільйонів барелів, а запаси бензину збільшилися на 4 млн барелів, всупереч очікуванням зниження.

Водночас пропозиція зростає в усьому світі, при цьому обсяг виробництва в Росії в перші кілька днів квітня збільшується у порівнянні з середніми рівнями березневими.

З Ірану можуть бути зняті деякі санкції і збільшені глобальні поставки, при цьому Сполучені Штати та інші держави будуть вести переговори про відновлення ядерної угоди, яка майже зупинила надходження іранської нафти на ринок.

Міжнародний валютний фонд заявив раніше на цьому тижні, що величезні державні витрати, спрямовані на боротьбу з пандемією COVID-19, можуть збільшити глобальне зростання до 6% в цьому році, чого не досягалося з 1970-х років.

Більш високе економічне зростання підвищить попит на нафту та продукти з неї, що допоможе скоротити запаси.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: