Степанов повідомив, як витратять гроші від Світового банку

Читать на русском
МОЗ направить понад 30 млн дол від Світового банку на закупівлю медобладнання і ПЛР-тестів, а також на навчання медперсоналу.
moz.gov.ua

МОЗ направить понад 30 млн дол кредитних коштів від Світового банку на закупівлю медичного обладнання та ПЛР-тестів, а також на навчання медперсоналу.

Про це повідомив глава відомства Максим Степанов на брифінгу в суботу, 5 вересня.

МОЗ хоче перевірити лікарні, де лікують хворих на COVID-19МОЗ ініціює перевірку лікарень з пацієнтами, які лікуються від коронавірусу. Зокрема, буде перевірено наявність необхідних ліків.

«Ці кошти будуть використані на переобладнання і навчання персоналу відділень екстреної медичної допомоги, придбання медичного обладнання та витратних матеріалів для запобігання COVID-19. На ці заходи передбачено 30,3 мільйона доларів», - сказав він.

За його словами, серед іншого на обладнання витратять 23 мільйони доларів.

«Що ми збираємося закуповувати? Ми купуємо ПЛР-тести в розрахунку на 1,2 млн досліджень. Також прилади для ПЛР-діагностики та інше обладнання на загальну суму 23 млн доларів», - зазначив Степанов.

Нагадаємо, в травні Всесвітній банк і Україна підписали кредитну угоду на 135 млн доларів на модернізацію сектору охорони здоров'я та протидію COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: