У Косово обрали президента

Читать на русском
Депутати парламенту республіки Косово більшістю голосів в третьому колі голосування обрали ексспікера Вьосу Османі президентом.
Вьоса Османі. Фото з відкритих джерел.

Депутати парламенту республіки Косово більшістю голосів в третьому колі голосування обрали ексспікера Вьосу Османі президентом.

Трансляція йшла на YouTube-каналі парламенту.

Україна визнала паспорти КосовоУкраїна зробила крок до визнання незалежності самопроголошеної держави Косово, колишнього автономного краю у складі Сербії.

Згідно з конституцією Косово, президент обирається в парламенті. Кандидата повинні підтримати 80 з 120 депутатів.

Депутатам запропонували двох кандидатів від правлячого руху «Самовизначення» - ексспікера парламенту Вьосу Османі і Насуфа Бейту. У перших двох спробах голосування в суботу, 3 квітня, взяли участь лише 79 парламентаріїв. Обрання було перенесено на вечір неділі.

У третьому колі, щоб виграти, кандидату потрібно було отримати 61 голос. Вьосу Османі підтримав 71 депутат.

Нагадаємо, Османі виконує обов'язки президента з листопада минулого року, коли колишній президент Хашим Тачі подав у відставку. Тачі покинув пост, щоб постати перед судом в Гаазі за звинуваченням у військових злочинах і злочинах проти людяності.

Республіка Косово оголосила про свою незалежність від Сербії в 2008 році. Понад 100 країн - членів ООН в підсумку визнали її незалежність.

Україна визнала паспорти Косова.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: