Вибух на заводі у Харкові: власника олійного цеху заарештували

Читать на русском
У Харкові суд відправив під варту підприємця, який облаштував маслобійний цех в ангарі, де стався вибух і пожежа.
khar.gp.gov.ua

У Харкові суд відправив під варту підприємця, який облаштував маслобійний цех в ангарі, де на минулому тижні стався вибух і смертельний пожежа.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Харківської області.

Скільки пожеж в Україні сталося на соціально значущих об’єктах за останні 5 роківЩорічна кількість пожеж у школах, лікарнях, будинках для літніх людей, коледжах вражає. Судових вироків щодо винних набагато менше.

«Жовтневий районний суд Харкова розглянув та задовольнив клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави стосовно підприємця», - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, 2 квітня підприємцю було повідомлено про підозру у порушенні вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров'ю потерпілого (ч. 2 ст. 271 КК України). Він був затриманий того ж дня.

Санкція статті - покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до семи років.

Нагадаємо, 2 квітня, на території ТОВ «Новобаварський бетон» в ангарі стався вибух і пожежа.

Пізніше з'ясувалося, що підприємець без відповідних документів орендував ангар і облаштував там маслобійний цех. В результаті вибуху одна людина отримала опіки, друга людина загинула.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: