Вибухи під Маріуполем: за недбалість судитимуть колишнього командира

Читать на русском
За процесуального керівництва прокурорів САП у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт.

За процесуального керівництва прокурорів САП у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира однієї з військових частин за недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, що заподіяло тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 425 КК України).

Про це пише пресслужба відомства 30 березня.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

За даними слідства, колишній командир військової частини не забезпечив належний стан протипожежної безпеки, не організував покіс сухої трави та облаштування мінералізованої смуги з очищеного ґрунту, що могла б запобігти та унеможливити розповсюдження вогню на території ввіреного польового артилерійського складу.

Через неналежне виконання військовою службовою особою своїх обов’язків вогонь під час пожежі, яка виникла внаслідок загоряння сухої трави у полі поряд зі складом, перекинувся на територію артскладу військової частини.

Внаслідок пожежі 22 вересня 2017 року на військовому артилерійському складі в селі Новоянісоль Нікольського району Донецької області відбулася детонація та знищення боєприпасів, остаточну вартість яких наразі підтверджено висновками судових експертиз.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Краматорську.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Нагадаємо, в результаті вибуху на базі дислокації батальйону доданих сил поліції в Маріуполі Донецької області постраждали семеро поліцейських.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: