Раді порекомендували віддати частину грошей від легалізації казино на ліки

Читать на русском
На придбання ліків рекомендується направити до 40% виручених за ліцензії для грального бізнесу коштів
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Верховній Раді України порекомендували направити частину грошових коштів, отриманих від легалізації азартних ігор, на централізовану закупівлю ліків.

Таке рішення ухвалив комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради.

Мається на увазі законопроєкт №5073-1 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу про направлення надходжень від легалізації азартних ігор на забезпечення деяких потреб у галузі медицини, освіти та науки, культури та спорту».

Гральний бізнес в Україні: скільки коштують ліцензії у 2021 роціВартість ліцензії на азартні ігри залежить від розміру мінімальної зарплати в Україні на 1 січня.

«40% зазначених надходжень пропонується направити на здійснення централізованих закупівель лікарських засобів для забезпечення лікування ряду хвороб в рамках забезпечення медичних заходів окремих державних програм і комплексних заходів програмного характеру», - сказано в повідомленні.

Своєю чергою, комітет з питань здоров'я нації рекомендує спрямувати кошти, передбачені на закупівлю ліків, для лікування орфанних захворювань. При цьому Міністерству охорони здоров'я доручають визначити перелік цих захворювань.

Нагадаємо, в серпні 2020 року президент Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію грального бізнесу в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: