У Будинку профспілок запрацював покерний клуб, незважаючи на протест Мінкульту

Читать на русском
Покерний клуб в Києві в Будинку профспілок відкрився з 11 березня, незважаючи на протест міністра культури Олександра Ткаченка.
фото wikipedia.org

У Будинку профспілок на Майдані в Києві з четверга, 11 березня, відкрився покерний клуб. При цьому раніше глава Мінкультури Олександр Ткаченко обіцяв не допустити проведення азартних ігор в будівлі, де до цього був штаб учасників Революції гідності.

Про відкриття покерного клубу повідомила в Facebook адвокатська група, яка представляє інтереси потерпілих у справах Майдану.

Адвокати, зокрема, опублікували скріншоти зі сторінки клубу спортивного покеру на вул. Хрещатик, 18. У ньому власники закладу повідомили про початок роботи клубу в тестовому режимі з 11 березня.

В адвокатській групі нагадали, що з самого початку новина про покерний клуб в київському Будинку профспілок викликала хвилю обурень.

А міністр культури Олександр Ткаченко висловив свою стурбованість, направив запит до Федерації профспілок України і пообіцяв робити «все залежне, щоб не допустити розміщення в Будинку профспілок будь-яких розважальних закладів».

Адвокати додали, що також направляли запит до Федерації профспілок України з приводу відкриття клубу, але відповіді так і не отримали.

«Пропонуємо і вам скористатися правом звернень до органів держвлади і запитати у пана Ткаченка, як же так вийшло і що він збирається з цим робити», - додали правозахисники.

Нагадаємо, першими про розміщення покерного клубу в Будинку профспілок на Майдані в Києві дізналися журналісти «Слідство.Info».

Пізніше на цю інформацію відреагували в Мінкультури.

У серпні 2020 року президент Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію грального бізнесу в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: