МЗС України заявило про наслідки для Ірану через ситуацію з розслідуванням загибелі літака МАУ

Читать на русском
Україна домагається справедливості, притягнення до відповідальності причетних до знищення авіалайнера і компенсації для родичів жертв катастрофи.
Падіння літака МАУ в ІраніAssociated Press

Іран не бажає сприяти слідству у справі про знищення іранськими протиповітряними військами авіалайнера компанії МАУ в січні 2020 року.

Про це заявив заступник Міністра закордонних справ України Євген Єнін в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Зараз ми переконалися, що, на жаль, по-хорошому з Іраном у нас не виходить. Це не означає, що ми дозволимо собі якісь некоректні гучні висловлювання або необдумані юридичні кроки. Ми проаналізували всі можливі сценарії розвитку подій і крок за кроком будемо їх реалізовувати», - зазначив він.

Єнін підкреслив, що Україна домагається справедливості, притягнення до відповідальності причетних до знищення авіалайнера і компенсації для родичів жертв катастрофи.

«Наше слідство триває, нещодавно ми спілкувалися із заступником генпрокурора Гюндузом Мамедовим і узгоджували ряд кроків, які можуть бути прийняті додатково в залежності від того, наскільки іранська сторона буде співпрацювати з нами. Ці кроки матимуть досить далекосяжні наслідки для іранської сторони... Міжнародне право вимагає від нас дотримання певної процедури – ми будемо чітко слідувати їй», – зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, катастрофа сталася 7 січня 2020 року. Літак Міжнародних Авіаліній України збили військові Корпуси вартових ісламської революції (КВІР), коли той вилітав з аеропорту Тегерана. В результаті загинули 176 осіб, зокрема, український екіпаж.

Іран у своєму остаточному звіті по краху літака повідомив, що причиною рішення збити літак була помилка оператора протиповітряної оборони, який визначив літак як «ворожий об'єкт». У МЗС України назвали звіт Ірану цинічною спробою приховати справжні причини збивання літака.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: