США готові допомогти притягнути Іран до відповідальності за збиття літака МАУ

Читать на русском
Українська сторона підкреслила необхідність неупередженого судочинства як частини боргу Ірану перед жертвами цієї трагедії.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань Ірану Роберт Маллі в бесіді з заступником міністра закордонних справ України Євгена Єніна підтвердив, що відповідні органи США готові допомогти Іран до відповідальності за знищення українського Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) в січні 2020 року.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства закордонних справ України.

«Маллі висловив солідарність з сім'ями та близькими жертв катастрофи, підтвердив готовність залучити необхідну підтримку компетентних органів США для притягнення Ірану до відповідальності за збиття українського літака. Заступник міністра та спеціальний уповноважений обговорили шляхи зміцнення стратегічного партнерства України та США», – йдеться у повідомленні.

Також співрозмовники обговорили поточну ситуацію навколо оприлюдненого Іраном остаточного звіту про розслідування загибелі літака. За словами Єніна, технічне розслідування не було проведено належним чином, у звіті немає низки важливих фактів.

Заступник міністра підкреслив необхідність неупередженого судочинства як частини боргу Ірану перед жертвами цієї трагедії.

Нагадаємо, Іран у своєму остаточному звіті по краху літака повідомив, що причиною рішення збити літак була помилка оператора протиповітряної оборони, який визначив літак як «ворожий об'єкт». У МЗС України назвали звіт Ірану цинічною спробою приховати справжні причини збивання літака.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: