До електронного реєстру вже подали 720 тисяч щорічних декларацій

Читать на русском
В Україні вже подано 720 тисяч щорічних декларацій. Сьогодні останній день. За порушення термінів загрожує штраф.
фото УНІАН

В Україні завершується термін подання антикорупційної декларації за 2020 рік. Сьогодні останній день. Вже подано понад 720 тисяч щорічних декларацій.

Про це повідомила пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції в середу, 31 березня.

За неподання декларації не покарають понад 10 тисяч чиновників – НАЗКПонад 10 тисяч посадовців, які умисно не подали декларації, не будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, адже Конституційний суд скасував відповідну статтю Кримінального кодексу у жовтні торік.

«Станом на 30 березня до Реєстру декларацій подано понад 720 тис. щорічних декларацій і 71 тис. декларацій після звільнення у 2020 році. Всього подано понад 791 тис. декларацій, які відображають дані про стан чиновників за минулий рік», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, держслужбовці та інші посадові особи держави і місцевого самоврядування повинні до 1 квітня 2021 року заповнити на порталі НАЗК антикорупційну декларацію за 2020 рік. В іншому випадку загрожує штраф, нагадали в агентстві.

«Закон передбачає адміністративну відповідальність за несвоєчасне подання декларації без поважних причин. У разі вчинення такого порушення суд може накласти штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ч. 1 ст. 172-6 КУпАП)», - уточнили у НАЗК.

Нагадаємо, свої декларації вже оприлюднили глава Кабміну Денис Шмигаль, спікер Ради Дмитро Разумков, міністр охорони здоров'я Максим Степанов, голова Мінкультури Олександр Ткаченко.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: