Степанов озвучив терміни відновлення постачання вакцини CoviShield до України

Читать на русском
Український уряд продовжує вимагати від Індії виконання зобов'язань за контрактом і постачань вакцини в країну
Вакцина CoviShieldАпостроф

Вакцину від коронавірусу CoviShield, постачання якої до України були перервані рішенням уряду Індії, можуть знову постачати в Україну вже у квітні.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Зараз у світі просто зриваються поставки вакцин, терміни, графіки, попри проплачені контракти... У нас за всіма укладеними контрактами здійснена повністю проплата. Наприклад, CoviShield ми повинні були отримати 1,5 млн доз за проплаченим контрактом. Зараз ми не отримали дозволу уряду Індії на експорт тієї кількості, яку замовили. Нам потрібна не компенсація, нам потрібна вакцина в кінцевому підсумку. Думаю, ми почнемо її отримувати у квітні», - сказав він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Індія призупинила експорт вакцини від коронавірусу Oxford-AstraZeneca. Причиною називали зростання захворюваності в Індії та бажання розширити вакцинацію в самій країні.

Степанов раніше зазначав, що Україна використовує всі можливості, щоб отримати від уряду Індії дозвіл на експорт вакцини від коронавірусу AstraZeneca (CoviShield). Йдеться про 1,5 млн доз, закуплених за контрактом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: