В Україні змінилися правила видачі автомобільних номерів

Читать на русском

Передбачається, що нововведення дозволять оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками та уникнути зайвих витрат
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні змінилися правила видачі автомобільних номерних знаків. Тепер Сервісні центри Міністерства внутрішніх справ почнуть видавати їх з кодом тільки області, де відбувалася реєстрація - незалежно від прописки власника автомобіля.

Про це йдеться в наказі МВС від 2 березня 2021 року № 166, що набрав чинності 25 березня, передає пресслужба Головного сервісного центру МВС.

«Основним нововведенням, яке запроваджується, є зміна визначення адміністративно-територіальної належності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було досі, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу. Тобто, кожен сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки тільки своєї області», - наголошується в повідомленні відомства.

Підкреслюється, що нові вимоги не поширюються на номерні знаки, які українці залишили на платне зберігання в СЦ МВС.

«Таке нововведення дозволяє оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, а також уникнути зайвих матеріальних витрат на виготовлення та логістичних витрат на доставку і зберігання в сервісних центрах МВС номерних знаків інших регіонів. Зрештою нововведення призведе до економії бюджетних коштів», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні можуть дозволити розмитнення імпортованих в країну автомобілів через додаток «Дія». Новий механізм розмитнення легкових машин за допомогою додатка повинен привести до того, що протягом декількох років вартість цієї операції знизиться в середньому на 30%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: