У Зеленського придумали спосіб здешевити розмитнення автомобілів

Читать на русском
Передбачається, що таким чином Україна уникне втрат бюджету в розмірі 300-400 млн доларів щорічно
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

В Україні можуть дозволити розмитнення імпортованих в країну автомобілів через додаток «Дія». Новий механізм розмитнення легкових машин за допомогою додатка повинен привести до того, що протягом декількох років вартість цієї операції знизиться в середньому на 30%.

Про це повідомляє сайт президента України.

Згідно з висловленою на засіданні Національної ради реформ під головуванням президента Володимира Зеленського ідеєю, новий механізм розмитнення буде ґрунтуватися на автоматичній формулі розрахунку вартості автомобіля. Передбачається, що таким чином Україна уникне втрат бюджету в розмірі 300-400 млн доларів, що виникають щорічно через корупційні схеми на митниці. При цьому наголошується, що щороку через митницю проходить до півмільйона транспортних засобів.

П’ять років боротьби з акцизом: чи дозволить Рада дешеве розмитнення автоВ лютому поточного року народні депутати спробують вкотре за останні 5 років вирішити питання здешевлення розмитнення авто. Чи врахують побажання громадян та скільки коштуватиме розмитнення – аналізував Олександр Радчук.

«В результаті маніпулювання з вартістю транспортних засобів в кишенях хабарників осідає приблизно 150 млн доларів. А втрати бюджету сягають 300-400 млн доларів. Тому пропонується передбачити автоматизовану прозору формулу, яка допоможе розраховувати вартість автомобіля за уніфікованими критеріями», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, новий законопроєкт про спрощення розмитнення імпортованих в Україну автомобілів на європейських номерах (так званих «євроблях») вже хочуть змінити; народні депутати в Раді готуються розглянути та прийняти ряд малоприємних поправок до документа, які ускладнять отримання пільг для розмитнення авто.

Нагадаємо, що 16 лютого Рада схвалила за основу новий законопроєкт №4643-д про розмитнення «євроблях». Йдеться про автомобілі, які ввезені фізичними особами на митну територію України в період до 31 грудня 2020 року і знаходяться в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. Таким чином він охоплює всі ввезені до початку 2021 року «євробляхи».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: