Готових вакцинуватися українців побільшало – опитування

Читать на русском
За місяць збільшилася кількість українців, які готові зробити щеплення проти коронавірусу.
фото з відкритих джерел

В Україні за місяць кількість громадян, які готові безкоштовно зробити щеплення від коронавірусу, зросла на 8%. При цьому близько 40% опитаних все ще не готові вакцинуватися.

Такі дані опитування соціологічної групи Рейтинг, опубліковані у четвер, 25 березня.

Зокрема, зараз безкоштовно вакцинуватися від коронавірусу готові 47% опитаних. Порівняно з лютим, готовність вакцинуватися зросла на 8% (місяць тому було 39%).

Водночас платно зробити щеплення готові 38% учасників опитування (у лютому таких було 32%).

Однак, якщо держава буде страхувати від можливих побічних ефектів, вакцинуватися готові 57%, не готові - 40%.

Опитування також показало, що якщо вакцина буде вільно продаватися в аптеках, нею готові скористатися 38%, не готові - 58%.

Соціологи також з'ясували, що зробити щеплення індійською вакциною CoviShield (виготовленої за ліцензією AstraZeneca) готові лише 27%, не готові - 69%.

«Головними причинами, чому люди не хочуть робити щеплення від коронавірусу в Україні, опитані назвали недовіру вакцині, яка зараз завезена і страх побічних ефектів (близько половини). Кожен п'ятий назвав причиною недовіри до влади в цілому і сумніви, що вакцина захистить від нових видів вірусу. 13% - недовіру до вакцинації як такої», - йдеться в опитуванні.

Нагадаємо, у МОЗ повідомляли, що всього з початку кампанії вакцинації було зафіксовано лише близько 600 легких побічних реакцій на вакцину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: