Влада Сорда не нагороджували орденом – нардеп

Читать на русском

В «Слузі народу» спростували слова активіста Владислава Стафійчука про те, що він був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеню.

У «Слузі народу» спростували слова активіста Владислава Стафійчука (Сорда) про те, що він ніби-то був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеню. Відповідну заяву учасник акції протесту під ОПУ зробив вчора в ефірі «Право на владу» на телеканалі «1+1».

Про це повідомив народний обранець Владлен Неклюдов у Facebook.

За словами парламентаря, з метою перевірки цієї інформації він звернувся до компетентних органів та «отримав відповідь, що зазначена особа взагалі державними нагородами не нагороджувалась».

Випустити пару: п'ять головних висновків протестів під Офісом президентаРадикалізація мирної акції протесту біля Офісу президента наприкінці минулого тижня викликає численні запитання і до її ініціаторів, і до влади. Політичні наслідки аналізував політолог Олександр Радчук.

«Тепер обставини «отримання» цієї так званої нагороди мають перевірити компетентні органи, зокрема на наявність в діях особи, яка носить державну нагороду та не має на це права, складу адміністративного правопорушення, передбаченого статею 186-1 КУПАП», - написав Неклюдов.

«Крім того, я звернувся до голови Національної поліції України пана Клименка І.В. з вимогою в межах наданої законом компетенції скласти протокол за зазначеною статею відносно осіб, в діях яких вбачаються ознаки відповідного адміністративного правопорушення», - підсумував нардеп.

Раніше повідомлялося про те, що Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Владиславу Стафійчуку (Сорду), якого силовики затримали на акції в підтримку Сергія Стерненка під ОПУ 20 березня. Його помістили під цілодобовий домашній арешт.

Стаття, за якою звинуватять Стафійчука, хуліганство із застосуванням зброї чи іншого предмету, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. Санкція цієї статті - до 7 років позбавлення волі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: