Степанов прокоментував проблему з поставками вакцини AstraZeneca

Читать на русском
В Індії є проблема з отриманням дозволу на експорт вакцин. Однак Україна використовує всі можливості, щоб отримати 1,5 млн доз згідно з контрактом.
Фото Слово і діло

Україна використовує всі можливості, щоб отримати від уряду Індії дозвіл на експорт вакцини від коронавірусу AstraZeneca (CoviShield). Йдеться про 1,5 млн доз, закуплених за контрактом.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в коментарі журналістам після брифінгу 25 березня, передає Укрінформ.

Поставка нової партії вакцини CoviShield до України під загрозою зриву – РадуцькийПоставку наступної партії вакцини CoviShield з Індії можуть відкласти на певний термін. Причина - дискредитація препарату в нашій країні, яку помітили в Індії.

«Ми не припиняємо працювати з індійськими партнерами щодо відвантаження законтрактованих і проплачених вакцин AstraZeneca CoviShield. Дійсно, є проблема з отриманням дозволу на експорт вакцин. Ми працюємо по різних каналах, і прем'єр-міністр, і президент країни...Ми повинні були отримати до кінця березня ще 1,5 млн доз. Ми очікуємо дозволу на експорт вакцин», - сказав він.

При цьому глава МОЗ додав, що є нерозуміння з боку індійського уряду щодо тієї дискусії, яка почалася в Україні по вакцині, виробленої на потужностях індійського Інституту сироватки крові.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Індія призупинила експорт вакцини від коронавірусу Oxford-AstraZeneca. Причиною називали зростання захворюваності на COVID в Індії та бажання розширити кампанію вакцинації в самій країні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: