Україна вимагатиме від Ірану продовження розслідування авіакатастрофи – МЗС

Читать на русском
Україну не задовольняє оприлюднений Іраном остаточний звіт щодо авіакатастрофи українського пасажирського літака МАУ, що сталася над Тегераном у січні минулого року.
Фото: Getty Images

Україну не задовольняє оприлюднений Іраном остаточний звіт щодо авіакатастрофи українського пасажирського літака МАУ, що сталася над Тегераном у січні минулого року.

Про це «Укрінформу» заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

«Насамперед, це питання може бути розглянуте на Раді ICAO. По-друге, ми, безумовно, будемо вимагати поновлення та продовження відповідного технічного розслідування аж до того моменту, поки ми не побачимо дотримання іранською стороною всіх вимог, які передбачає додаток 13 Чиказької конвенції (розслідування авіаційних подій – ред.). І, безумовно, це вплине на перебіг нашого міжурядового переговорного процесу», – розповів Єнін.

За його словами, цей звіт мав би містити чіткий опис всього ланцюга дій та подій, які передували катастрофі.

«Ми цього не бачимо, натомість стикаємося з простим припущенням про нібито людську помилку. Жодного підтвердження того, на якій підставі зроблено такий висновок, ми не отримали», – наголосив заступник міністра.

Він нагадав, що Іран не надав ключовий доказ цієї трагедії – це запис у кабіні оператора системи протиповітряної оборони.

«За заявою іранської сторони, цей технічний носій, на жаль, не зберігся», – додав він.

Нагадаємо, Іран у своєму остаточному звіті щодо авіатрощі літака повідомив, що причиною рішення збити літак була помилка оператора протиповітряної оборони, який визначив літак як «ворожий об'єкт». У МЗС України назвали звіт Ірану цинічною спробою приховати істинні причини збиття літака.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: