В університеті Шевченка проходить другий тур виборів ректора

Читать на русском
У КНУ імені Шевченка 24 березня проходять чергові вибори ректора. У другому турі змагаються Бугров і Рожко.
фото kyivmaps.com

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка в середу, 24 березня, проходить голосування у другому турі виборів ректора.

Про це повідомляється на сайті вишу.

Які статки мають і скільки заробляють ректори десяти найпопулярніших вишів в УкраїніХто керує десяткою найпопулярніших вишів в Україні, яка у ректорів зарплата і чим вони володіють – на інфографіці.

За перемогу у другому турі на посаду ректора КНУ змагаються проректор, кандидат філософських наук, професор Володимир Бугров і проректор, доктор економічних наук, професор Олександр Рожко.

Як уточнює пресслужба, голосування почалося сьогодні о 9:00 і триватиме до 15:00.

Як відомо, для перемоги в другому турі кандидатові необхідно набрати 50%+1 голос від тих, хто з'явився на вибори. Таким чином, результат сьогоднішнього голосування в КНУ залежить від явки на дільницях.

Нагадаємо, перші вибори ректора у КНУ відбулися в минулому році - в два тури. Перший пройшов 25 листопада, проте жоден з десяти кандидатів не набрав необхідної кількості голосів.

До другого туру 4 грудня пройшли проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров і директор науково-навчального інституту «Інституту геології» КНУ Сергій Вижва. Але ректора так і не обрали. Причиною стала низька явка. Було прийнято рішення призначити нові вибори.

У першому турі нових виборів 17 березня за крісло ректора боролися шість кандидатів.

Особлива увага до першого туру виборів була прикута через участь колишнього спікера Верховної ради Володимира Литвина. Однак до другого туру 24 березня Литвин не пройшов - він зайняв лише четверте місце, набравши близько 4% голосів. Володимир Бугров і Олександр Рожко тоді набрали відповідно близько 44% і 15%.

Крім того, резонанс викликало розслідування РНБО щодо так званих Харківських угод, які у 2010 році прийняли нардепи в Раді під головуванням Литвина.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: