У МВС розповіли, кого і як штрафуватимуть за відсутність масок на вулиці

Читать на русском
Додаткові патрулі для відстеження порушень масочного режиму поліція залучати не має наміру
Ілюстративне фотоEPA - European Pressphoto Agency

У Міністерстві внутрішніх справ дали пояснення щодо штрафів за відсутність маски в громадських місцях міст «червоної зони»; штрафувати насамперед будуть злісних порушників, які не реагуватимуть на зауваження правоохоронців.

Про це розповів заступник директора департаменту МВС комунікацій зі ЗМІ Ярослав Тракало в коментарі «Українській правді».

«Робота правоохоронців матиме насамперед профілактичну та роз'яснювальну місію. Безумовно, першочерговим завданням буде донести до людей, чому дотримуватися масочного режиму - надзвичайно важливо як для власної безпеки, так і безпеки здоров'я і життя оточуючих. Всі повинні усвідомлювати власну відповідальність», - пояснив він.

Випадки, коли потрібно носити маску на вулиці: ЗМІ розкрили деталі постанови КабмінуВимога стосується носіння маски тільки там, де неможливо дотримуватися соціальну дистанцію між людьми

При цьому додаткові патрулі для відстеження порушень масочного режиму поліція залучати не має наміру. Тракало зазначив, що патрулі і так є на вулицях, просто тепер вони будуть робити зауваження громадянам. Якщо громадяни, яким зроблять зауваження, почнуть відмовлятися одягати маску - на місці отримають протоколи про штраф у 170 грн. Або в 17 тисяч грн - якщо правопорушення мало місце в громадському транспорті або державній установі.

Нагадаємо, у вівторок, 23 березня, Кабмін посилив правила перебування громадян на територіях загального користування в регіонах «червоної» зони. Тепер українці зобов'язані тут носити маски.

Забороняється «перебування на територіях загального користування без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: