У КНУ імені Шевченка обрали нового ректора

Читать на русском
Новим ректором Київського національного університету імені Тараса Шевченка став Володимир Бугров.
фото з відкритих джерел

За результатами другого туру виборів ректором Київського національного університету імені Тараса Шевченка став кандидат філософських наук, професор Володимир Бугров.

Про це повідомляє Студпарламент КНУ у Telegram в середу, 24 березня.

Які статки мають і скільки заробляють ректори десяти найпопулярніших вишів в УкраїніХто керує десяткою найпопулярніших вишів в Україні, яка у ректорів зарплата і чим вони володіють – на інфографіці.

Як повідомляється, Бугров набрав 74,31% голосів проти 12,39% у його опонента доктора економічних наук, професора, проректора з науково-педагогічної роботи КНУ Олександра Рожко - 12,39%.

Відповідно до закону, повноваження ректора передаються близько місяця.

Володимир Бугров - голова Науково-методичної ради Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Член Національної групи супроводу Болонського процесу.

Нагадаємо, сьогодні в КНУ проходив другий тур виборів ректора. Для перемоги кандидату необхідно було набрати 50%+1 голос від тих, хто з'явився на вибори. Таким чином, результат сьогоднішнього голосування залежав від явки на дільницях.

Перші вибори ректора у КНУ відбулися в минулому році - в два тури. Перший пройшов 25 листопада, проте жоден з десяти кандидатів не набрав необхідної кількості голосів.

До другого туру 4 грудня пройшли проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров і директор науково-навчального інституту «Інституту геології» КНУ Сергій Вижва. Але ректора так і не обрали. Причиною стала низька явка. Було прийнято рішення призначити нові вибори.

У першому турі нових виборів 17 березня за крісло ректора боролися шість кандидатів.

Особлива увага до першого туру виборів була прикута через участь колишнього спікера Верховної ради Володимира Литвина. Однак до другого туру 24 березня Литвин не пройшов - він зайняв лише четверте місце, набравши близько 4% голосів. Володимир Бугров і Олександр Рожко тоді набрали відповідно близько 44% і 15%.

Крім того, резонанс викликало розслідування РНБО щодо так званих Харківських угод, які у 2010 році прийняли нардепи в Раді під головуванням Литвина.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: