Відсторонення від занять нещепленої дитини законно – Верховний суд

Читать на русском
Відсторонення від занять в школі та в дитячому садку нещепленої за віком дитини є законним і забезпечує безпеку всіх учнів.

Відсторонення від занять в школі та в дитячому садку нещепленої за віком дитини є законним і забезпечує безпеку всіх учнів.

До такого висновку прийшов Верховний суд, повідомляє пресслужба.

«Верховний суд... залишив без змін судові рішення районного та апеляційного судів, якими відмовлено в задоволенні позову про визнання недійсним та скасування наказу директора ліцею про відсторонення від занять учениці, що не прищепленої за віком», - свідчить повідомлення.

Підкреслюється, що згідно зі ст. 53 закону Про освіту «здобувачі освіти мають право на безпечні та нешкідливі умови навчання, змісту і праці, а також зобов'язані відповідально і дбайливо ставитися до власного здоров'я, здоров'я оточуючих, навколишнього середовища».

Верховний суд звертає увагу, що закон дає право батькам відмовитися від проведення обов'язкових щеплень дитині. Однак у даній справі, котру розглядав ВС, індивідуальне право відмовитися від щеплення «протиставляється загальному праву суспільства, інших батьків та їхніх дітей».

«Право дитини позивача на освіту в шкільному навчальному закладі було тимчасово обмежено через громадські інтереси», - заявили в суді.

Відзначається, що право дитини на отримання освіти не порушене, оскільки для дітей, які не можуть відвідувати навчальний заклад за відсутності щеплень, встановлені альтернативні способи здобуття освіти та продовження навчання, зокрема у навчальному закладі.

Раніше в Харківській області школи перейшли на дистанційне навчання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: