Столичні школярі 5-11 класів підуть на канікули раніше – Кличко

Читать на русском
Влада Києва ухвалила рішення розпочати весняні канікули для учнів 5-11 класів на два дні раніше – з четверга, 18 березня.

Влада Києва ухвалила рішення розпочати весняні канікули для учнів 5-11 класів на два дні раніше – з четверга, 18 березня.

Садочки та початкова школа поки що працюватимуть у звичному режимі. Про це повідомив мер міста Віталій Кличко в Telegram у вівторок, 16 березня.

«Хочу наголосити, що ситуація справді складна. Сьогодні в стаціонарах медзакладів столиці - понад 3500 госпіталізованих пацієнтів. Хворих та з підозрою на коронавірус. Із них 71% людей – в тяжкому стані. Це найскладніша ситуація для медиків Києва від початку пандемії», - відмітив Кличко.

Крім того, столична влада вимагає повернення органам місцевої влади повноважень самостійно ухвалювати рішення про встановлення обмежувальних заходів. Оскільки з 17 лютого цього року міста не мають права посилювати карантинні обмеження на своїх територіях.

«І звертаємось до уряду розширити перелік протиепідемічних обмежень, що діють у помаранчевій зоні. Тобто, зробити те, що сьогодні виключно в компетенції уряду», - зазначив мер.

Також Кличко звернувся до МВС, МОЗ, Мінінфраструктури та Держпродспоживслужби з проханням посилити контроль за дотриманням встановлених протиепідемічних заходів.

Раніше повідомлялося, що в Миколаєві через загострення епідемічної ситуації з коронавірусом посилюють карантинні заходи та збільшують кількість ліжок для COVID-хворих.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: