У Чорному морі відбулися спільні навчання українських ВМС та НАТО

Читать на русском
Українські ВМС провели тренування типу PASSEX з кораблями Постійної морської протимінної групи НАТО 2.
Фото - ВМС ЗС України.

Відбулися навчання між українськими ВМС та кораблями Постійної морської протимінної групи НАТО. Катерна тактична група провела тренування типу PASSEX.

«В акваторії Чорного моря катерна тактична група ВМС ЗС України разом з постійною морською протимінною групою НАТО № 2 (SNMCMG2) провели спільні тренування на морі типу PASSEX. Метою тренування було відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональних тактичних з’єднань екіпажів кораблів ВМС України з ВМС Туреччини, Румунії та Королівських ВМС Іспанії. Усі елементи навчання було сплановано та відпрацьовано відповідно до стандартів та процедур НАТО», - повідомили на Facebook ВМС ЗС України.

Під час виконання тренування у визначеному районі було відпрацьовано тренування з протимінних дій у складі групи кораблів, передача вантажів на ходу, відбиття засобів повітряного нападу противника, проведено корабельно-бойове навчання з проводки за тралами. Крім цього відпрацьовані елементи з тактичного маневрування, тренування з сигналовиробництва із використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства.

Нагадаємо, також у Чорному морі відбулися навчання авіації НАТО.

Раніше ми писали, що в Чорному морі відбулися міжнародні навчання Північноатлантичного Альянсу (НАТО) під назвою Poseidon 21.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: