Комітет рекомендував Раді остаточно схвалити скасування переведення годинників

Читать на русском
Нардепам рекомендують схвалити в другому читанні відповідний законопроект №4201 щодо обчислення часу в Україні.

Комітет парламенту з питань економічного розвитку рекомендує Раді остаточно скасувати переведення годинників. Нардепам рекомендують схвалити в другому читанні відповідний законопроект №4201 щодо обчислення часу в Україні.

Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР.

У закон додали визначення «сезонного переходу часу».

Документ визначає, що на території України числення часу відбувається за київським часом, яке є єдиним для всієї території, і не здійснюється сезонний перехід часу; київський час застосовується для всіх правовідносин, що виникають на території України.

«Закон набуде чинності з дня, наступного за днем ​​його опублікування, і Кабінет міністрів протягом двох місяців повинен привести свої нормативно-правові акти у відповідність з законом, а також у 2022 році поінформувати Верховну раду про стан його виконання», - сказано в повідомленні.

При цьому автори законопроекту наполягають, щоб Україна не переходила на літній час, оскільки тоді відбудеться перехід з другого в третій часовий пояс в шкалі Всесвітнього координованого часу.

У Раді звертають увагу, що для виконання цієї умови необхідно, щоб законопроект набув чинності до останньої неділі березня.

«Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду законопроекту в другому читанні прийняти його в цілому з техніко-юридичного доопрацюванням», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, за основу відповідний закон Рада схвалила на початку березня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: