У поліції Київської області шість років виплачували зарплату неіснуючим співробітникам

Читать на русском
24 мертвих душі в ГУНП по Київській області протягом шести років отримували всі належні поліцейським виплати та бонуси від держави
Ілюстративне фотоnpu.gov.ua

У Київській області в поліції протягом шести років нараховували заробітну плату підставним особам. В результаті афери держава зазнала збитків у розмірі 4,6 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба офісу генерального прокурора України.

«До Шевченківського районного суду Києва направлено обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера-начальника одного з управлінь г у Нацполіції в Київській області за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч.2 ст. 367 Кримінального кодексу України)», — сказано в повідомленні.

Слідство встановило, що кілька співробітників ГУНП в Київській області, використовуючи підроблені документи, відкрили зарплатні карткові рахунки в одному з банків на 24 підставних особи. Протягом шести років вони «виплачували» цим особам заробітну плату та інші покладені співробітникам поліції виплати, переказуючи ці гроші на відкриті рахунки, а потім - на власні.

«Через службову недбалість головний бухгалтер протягом тривалого часу не контролювала діяльність підлеглих працівників з питань нарахування і виплати заробітної плати, приймала до виконання підроблені платіжні відомості, безконтрольно погоджувала і підписувала їх, завіряючи печаткою установи, а також організовувала їх надходження для виконання в банк», — наголошується в повідомленні.

Таки чином, державі було завдано понад 4,6 млн гривень збитків.

У разі доведення вини головному бухгалтеру загрожує від двох до п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Раніше співробітники офісу генерального прокурора затримали після отримання хабаря в розмірі 5 тисяч доларів заступника директора одного з департаментів Державної аудиторської служби України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: