Україна презентувала в ОБСЄ Кримську платформу

Читать на русском
Членів ОБСЄ закликали взяти участь у запланованому на серпень 2021 року першому саміті платформи.
МЗС УкраїниВідкрите джерело

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова презентувала на онлайн-брифінгу ОБСЄ в пам'ять сьомої річниці окупації Росією Криму мету, структуру і плани роботи Кримської платформи.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

«_Головною метою заходу, організованого постійним представництвом України та делегацією Євросоюзу при ОБСЄ, стало детальне ознайомлення іноземних партнерів з ситуацією на території тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та міста Севастополь___», - сказано в повідомленні міністерства.

Джапарова закликала членів ОБСЄ взяти участь у запланованому на серпень 2021 року першому саміті платформи.

«Дуже важливо спільно шукати відповіді на весь комплекс наслідків тимчасової окупації Криму і тримати цю проблему в постійному полі зору міжнародної спільноти», - зазначила вона.

Також в онлайн-брифінгу взяли участь постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич і заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко, які висвітлили факти порушення Росією прав і свобод населення окупованого Криму і мілітаризацію півострова окупантами.

Своєю чергою, в ОБСЄ в ході брифінгу підтвердили, що підтримують суверенітет і територіальну цілісність України, засудили порушення прав людини в Криму, мілітаризацію півострова і дезінформацію з боку РФ.

Раніше президент Володимир Зеленський своїм указом утворив Організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні установчого саміту Кримської платформи.

Лідер кримськотатарського народу і нардеп від «Євросолідарності» Мустафа Джемілєв вважає дуже ймовірним участь президента США Джо Байдена в міжнародному саміті «Кримської платформи», запланованому на серпень цього року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: