Влада Іспанії узаконила евтаназію

Читать на русском
Нижня палата парламенту проголосувала за легалізацію евтаназії: 202 голоси за, 141 проти та два утрималися.

Іспанія увійшла до переліку країн, які узаконили евтаназію.

18 березня Конгрес депутатів (нижня палата парламенту) Іспанії остаточно схвалив відповідний законопроєкт, повідомляє RTE.

Нижня палата парламенту проголосувала за легалізацію евтаназії: 202 голоси за, 141 проти та два утрималися. Досі «допомога» комусь у кінці життя в Іспанії каралася тюремним строком до десяти років.

Як очікується, закон набуде чинності через три місяці, щоб дати час для створення регіональних контрольних комітетів, які будуть розглядати та санкціонувати запити.

Відтепер просити про евтаназію може будь-який повнолітній громадянин Іспанії або той, хто має посвідку на проживання в Королівстві. Але діє ціла низка умов.

Пацієнт має подати запит особисто та в письмовій формі. Його розгляне спеціальна лікарська комісія протягом п'яти тижнів. За цей час людина має не менш ніж чотири рази підтвердити своє бажання, і може відкликати заяву в будь-який момент.

Проведення евтаназії проходитиме в медустанові, або вдома. Своєю чергою, медичні працівники мають право відмовитися від участі у процедурі.

На сьогодні, евтаназія легальна в Бельгії, Люксембурзі, Нідерландах, Канаді та Колумбії, а також в деяких штатах Австралії та Сполучених Штатів.

Раніше повідомлялося про те, що народний депутат Гео Лерос не виконав обіцянку внести в парламент законопроєкт про легалізацію евтаназії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: