Вакцина AstraZeneca призводить до тромбозу вен у молодих і зрілих жінок – німецькі ЗМІ

Читать на русском
Таке твердження опубліковане в декількох німецьких популярних виданнях з посиланням на наукові дослідження
Ілюстративне фотоEPA - European Pressphoto Agency

Розташований в німецькому Лангені Інститут Пауля Ерліха, який раніше давав уряду ФРН рекомендації призупинити використання вакцини від коронавірусу AstraZeneca, з'ясували, кого вражає тромбоз церебральних вен, імовірно викликається вакциною.

Про це пишуть німецькі видання Bild і Spiegel.

Вчені відзначили, що всі уражені тромбозом вакциновані виявилися жінками у віці від 20 до 50 років. Симптоми схожі-тромби у них розвинулися між четвертим і 16-м днем після щеплення вакциною AstraZeneca. Троє з семи уражених померли. На думку експертів Інституту, в цих випадках існує закономірність, зв'язок між розвитком таких станів і щепленням цілком правдоподібна.

Статистично, відзначили вчені, це більше, ніж очікувалося - припускали тільки один випадок, а отримали сім. Також насторожує, що ці стани розвинулися у людей з вікової групи, для якої ризик серйозних ускладнень і смерті в разі COVID-19 досить низький. Тому Інститут ще раз порекомендував призупинити вакцинацію препаратом AstraZeneca.

Нагадаємо, Комітет з питань безпеки Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) 18 березня збере позачергове засідання щодо безпеки вакцини від коронавірусу AstraZeneca, на якому буде прийнято рішення щодо подальших дій.

Нагадаємо, раніше польські чиновники охорони здоров'я заявили, що в Польщі не фіксується значних побічних ефектів при застосуванні вакцини AstraZeneca, тому країна не буде відмовлятися від використання препарату під час вакцинації проти COVID-19.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: