Степанов назвав кількість побічних реакцій на вакцину серед щеплених від коронавірусу українців

Читать на русском
За його словами, саме з метою виявлення побічної реакції після вакцинації за щепленим спостерігають протягом півгодини.
Міністр охорони здоров'я Максим Степановvin.gov.ua

В Україні станом на 16 березня на більш ніж 62 тисячі щеплень від коронавірусу була зафіксована тільки 361 незначна побічна реакція на вакцину Covishield, якою прищеплюють українців. Тільки у двох випадках знадобилося спостереження лікарів.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в інтерв'ю «Укрінформу».

«Більш ніж на 62 тисячі вакцинацій у нас всього була зареєстрована 361 побічна реакція - 0,5%. З яких лише дві реакції потребували спостереження лікарів. В одному випадку це був початок анафілактичного шоку, алергічна реакція. І в одному випадку було підвищення температури протягом 2 діб, і лікарі вирішили, що треба спостерігати за цією людиною. Такі реакції можуть бути на будь-яку вакцину, це імунобіологічний препарат, тому у людини, якій притаманні алергічні реакції, таке може бути. 0,5% - це дуже мала кількість», - зазначив Степанов.

Життя у сумнівах: що заважає пришвидшити вакцинацію від COVID-19Поки що розгорнути масштабну інформаційну кампанію щодо потреби вакцинуватися від COVID-19 так і не вдалося. Як побороти міфи про щеплення і пришвидшити процес на даному етапі – дізнавався Олександр Радчук.

За його словами, саме з метою виявлення побічної реакції після вакцинації за щепленим спостерігають протягом півгодини.

«30 хвилин людина перебуває під наглядом. Тому що реакція негайного типу проявляється протягом 20-30 хвилин. Далі вже такої реакції не буде. Але таку реакцію дуже швидко купірують медичні працівники», - пояснив міністр.

Степанов додав, що інші зафіксовані випадки побічної реакції були дуже незначними - це або підвищення температури, або головний біль, або почервоніння в місці введення вакцини.

24 лютого в країні стартувала вакцинація від COVID.

Нагадаємо, в Україні вже вакцинували від коронавірусу 62 083 людини. Вони отримали першу дозу вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: