До Ісландії дозволять в'їзд всім, хто вакцинувався від коронавірусу

Читать на русском
До Ісландії буде дозволено в'їзд всім, хто вакцинувався від коронавірусу. Новий захід набуде чинності у четвер, 18 березня.

До Ісландії буде дозволено в'їзд всім, хто вакцинувався від коронавірусу. Новий захід набуде чинності у четвер, 18 березня.

Про це повідомляє AFP.

Політика, яка діє з 20 січня для відвідувачів з Шенгенської зони, буде поширена на всіх, хто прибуває незалежно від країни.

Митні органи Ісландії прийматимуть свідоцтва про вакцинації зразка країн Шенгенської угоди або «жовту картку» Всесвітньої організації охорони здоров'я.

«Всім тим, хто був повністю вакцинований від COVID-19, буде дозволено поїхати до Ісландії без дотримання прикордонних заходів, таких як тестування і карантин», - йдеться в заяві Міністерства охорони здоров'я країни.

При цьому в якості альтернативи, всі мандрівники, не тільки з Шенгенської зони, зможуть здати тест на антитіла.

Відзначимо, що Ісландія першою з європейських країн відкриває кордони для мандрівників, які не входять до Шенгенської зони.

Раніше в ВООЗ анонсували появу до 2022 року вакцин від коронавірусу нового покоління - вони будуть використовуватися без уколів, а зберігати такі вакцини можна буде при кімнатній температурі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: