Президент назвав пріоритети кримінальної політики

Читать на русском
Посилення боротьби з правопорушеннями у сфері охорони довкілля має бути одним з основних пріоритетів кримінальної політики.
Фото з відкритих джерел.

Посилення боротьби з правопорушеннями у сфері охорони довкілля має бути одним з основних пріоритетів кримінальної політики.

Про це президент Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, записаному для спільної наради керівників правоохоронних та інших державних органів з питань дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища.

У яких областях України і скільки нелегально видобули піску в 2020 роціНайбільше збитків державі в 2020 році завдав нелегальний видобуток піску в Харківській області – 612,3 млн грн.

«Масштаби та суспільна небезпека екологічної злочинності вимагають від правоохоронних та інших державних органів роботи на 200 відсотків своїх можливостей. Посилення боротьби з правопорушеннями у сфері охорони довкілля повинно бути одним із основних пріоритетів кримінальної політики», — пояснив він.

За словами Зеленського, погіршення якості повітря, питної води, продуктів є актуальною проблемою, що має негативний вплив на тривалість життя, захворюваність, і це питання турбує увесь світ.

Президент також нагадав про екологічне лихо від незаконного видобутку бурштину.

Нагадаємо, співробітники митниці зупинили спробу вивезення майже 3 центнерів бурштину.

Також прикордонники розповіли, скільки нелегальних товарів вилучили у 2020 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: