Комітет рекомендував Раді схвалити антикорупційну стратегію

Читать на русском
Комітет з питань антикорупційної політики рекомендує парламенту схвалити в цілому закон про засади державної антикорупційної політики.

Комітет з питань антикорупційної політики рекомендує парламенту схвалити в цілому закон про засади державної антикорупційної політики. Документ затверджує Державну антикорупційну стратегію на 2021-2025 роки.

Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР.

Йдеться про законопроєкт №4135. При підготовці проєкту до другого читання нардепи подали понад 500 поправок.

«Запропонована стратегія складається з чотирьох розділів. Перший розділ присвячений концепції формування Державної антикорупційної політики на вказаний період та механізмові її реалізації. Решта розділів документа містять опис певних проблем та очікувані стратегічні результати, яких слід досягти для їхнього вирішення», - інформують у парламенті.

Передбачено, що антикорупційна держстратегія буде реалізуватися через виконання Державної антикорупційної програми із виконання антикорупційної стратегії.

«Програму буде розробляти НАЗК і затверджувати Кабінет міністрів на період дії стратегії. Також НАЗК здійснюватиме координацію реалізації антикорупційних стратегій і програм», - сказано в повідомленні.

Агентство буде публічно інформувати Кабмін про результати виконання держпрограми та подавати звіт Раді у рамках парламентських слухань.

«Комітет рекомендував Верховній Раді схвалити законопроект у другому читанні та в цілому з урахуванням техніко-юридичного опрацювання», - зазначено в повідомленні.

Раніше президент Володимир Зеленський перерахував «надважливі» для України закони.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: