З початку пандемії у Бразилії звільнять вже третього очільника МОЗ

Читать на русском
Президент Бразилії Жаір Болсонару змінить міністра охорони здоров'я Едуардо Пасуелло через зростання кількості хворих на COVID-19 в країні
Президент Бразилії Жаір Болсонару.Фото - Reuters.

Президент Бразилії Жаір Болсонару змінить міністра охорони здоров'я Едуардо Пасуелло через зростання кількості хворих на COVID-19 в країні.

Новий міністр стане четвертим главою МОЗ з початку пандемії, пише Reuters.

Пандемія COVID-19: скільки міністрів охорони здоров'я змінилося в країнах ЄвропиЗа час пандемії в Україні, Іспанії, Чехії, Словенії Міністерство охорони здоров'я очолювали три міністри.

Сам Пасуелло стверджує, що не піде у відставку і що зміни можуть відбутися «в короткостроковій, середньостроковій або довгостроковій перспективі».

Едуардо Пасуелло є генералом армії і не має медичної освіти. Міністр зазнав критики через відсутність досвіду в галузі суспільної охорони здоров'я і підтримки зусиль Болсонару з використання неперевірених препаратів для боротьби з COVID-19, одночасно зменшуючи необхідність соціального дистанціювання.

Джерела агентства повідомляють, що новим міністром вже в найближчі один-два тижні може стати лікар, президент Бразильського товариства кардіологів Марселу Кейрога.

Раніше «Слово і діло» писало, в яких країнах Європи під час пандемії змінювалися міністри охорони здоров'я.

Нагадаємо, на ранок вівторка, 16 березня, у світі на COVID-19 інфіковано 120 191 417 людей, з них одужало 68 157 380 осіб. Кількість померлих зросла до 2 660 076.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: