У ВООЗ розповіли про вакцини від COVID-19 нового покоління

Читать на русском
У ВООЗ анонсували появу до 2022 року вакцин від коронавірусу нового покоління - вони будуть використовуватися без уколів, а зберігати такі вакцини можна буде при кімнатній температурі.

У ВООЗ анонсували появу до 2022 року вакцин від коронавірусу нового покоління - вони будуть використовуватися без уколів, а зберігати такі вакцини можна буде за кімнатної температури.

Про це в інтерв'ю Bloomberg заявила провідний науковець ВООЗ Сумія Свамінатан.

За її словами, до кінця року повинні завершити клінічні дослідження і пройти нормативну перевірку шість-вісім нових вакцин від COVID-19. Зараз в ВООЗ схвалені вже 10 вакцин від коронавірусу.

«Ми в захваті від наявних у нас вакцин. Але ми можемо і далі поліпшуватися. Я думаю, що ближче до 2022 року ми побачимо появу поліпшених вакцин», - заявила Свамінатан.

Зокрема, зараз тривають дослідження вакцин, які будуть застосовуватися преорально або назально за допомогою спрею або за допомогою пластиру на шкіру. У ВООЗ відзначають, що такі препарати будуть краще підходити певним групам, таким як вагітним жінкам.

На сьогодні триває вивчення на людях понад 80 вакцин-кандидатів, хоча деякі з них знаходяться на ранніх стадіях клінічних досліджень. При цьому компанії, чиї вакцини вже використовуються у світі, приступили до дослідження оновлених версій препаратів, які мають стати ефективними проти нових штамів вірусу.

Раніше повідомлялося про те, що Moderna почала тестування вакцини на дітях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: