Перше щеплення від COVID знижує ймовірність зараження на 76% – Зеленський

Читать на русском
Перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 76 відсотків. Після другої дози людина отримує повний захист від COVID-19.

Перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 76%. Після другої дози людина отримує повний захист від COVID-19.

Про це заявив глава держави Володимир Зеленський в понеділок, 15 березня, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Які можливі побічні ефекти від COVID-вакцинПобічні ефекти вакцин від коронавірусу Covishield, Pfizer, AstraZeneca і Moderna – на інфографіці.

«Треба пояснювати людям, що перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 76%. Тому шанси на зараження все одно залишаються. І тільки після другої дози створюється повний захист від цієї небезпеки», - сказав Зеленський.

Він також додав, що у зв'язку з цим, громадянам не слід забувати про маски навіть зараз, коли вакцинація триває.

Вакцинація в Україні почалася 24 лютого, в її рамках використовується препарат Covishield індійського виробництва, який виготовлений за ліцензією AstraZeneca. Закуплена партія обсягом 500 000 доз має піти на вакцинацію близько 250 000 українців.

З початку кампанії вакцинації було зроблено 53 155 щеплень проти COVID-19. Найбільше вакцинованих в Донецькій області (5044), найменше - в Чернігівській області (1006).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: