У половині регіонів Італії посилюють карантин

Читать на русском
У половині областей Італії, включаючи такі великі міста Рим, Мілан і Венеція, з 15 березня впроваджуються нові обмеження через коронавірус, які діятимуть до 6 квітня.

У половині областей Італії, включаючи такі великі міста Рим, Мілан і Венеція, з 15 березня впроваджуються нові обмеження через коронавірус, які діятимуть до 6 квітня.

Про це з посиланням на указ прем'єр-міністра Італії Маріо Драгі повідомляє abc13.com.

У регіонах з «червоними» зонами епідеміологічної небезпеки люди не зможуть залишати свої будинки, окрім випадків виходу на роботу, в разі необхідності для здоров'я і в разі надзвичайних ситуацій. Непродовольчі магазини будуть закриті.

У «помаранчевих» зонах людям також буде заборонено виїжджати зі свого міста і регіону, за винятком робочих потреб або у зв'язку зі станом здоров'я. Бари та ресторани зможуть здійснювати доставку і замовлення на виніс.

У яких країнах призупинили вакцинацію препаратом AstraZenecaПрепаратом AstraZeneca припинили вакцинувати населення деякі країни. Усе через появу серйозних побічних ефектів.

Крім того, у Великодні вихідні вся країна вважатиметься червоною зоною, і буде введений загальнонаціональний локдаун з 3 по 5 квітня.

Міністерство охорони здоров'я заявило, що метою заходів є зниження кількості випадків коронавірусу.

Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі зазначив, що нові заходи щодо коронавірусу «необхідні», оскільки «на жаль, ми стикаємося із новою хвилею інфекції» через рік після початку пандемії.

Виступаючи в центрі вакцинації в римському аеропорту Фіумічіно, прем'єр-міністр сказав, що він розуміє втрати для суспільства від локдауну, але заходи стали необхідним кроком для запобігання подальшого погіршення ситуації.

«Я усвідомлюю, що сьогоднішні заходи матимуть наслідки для освіти дітей, економіки, а також для психологічного стану всіх нас», - сказав Драгі.

Нагадаємо, в ВООЗ порекомендували продовжити використання препарату AstraZeneca для вакцинації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: