Покерний клуб у Будинку профспілок: Ткаченко звернувся до Кличка

Читать на русском
Глава Мінкультури Олександр Ткаченко закликав КМДА, правоохоронців та журналістів відреагувати на відкриття покерного клубу у Будинку профспілок у Києві.
фото Олександр Ткаченко в Facebook

Голова Мінкультури Олександр Ткаченко закликав владу Києва, правоохоронців та журналістів відреагувати на відкриття покерного клубу у Будинку профспілок на Майдані. Також він запропонував винести це питання на відкрите обговорення.

Про це Ткаченко написав в себе у Telegram в п'ятницю, 12 березня.

У Будинку профспілок запрацював покерний клуб, незважаючи на протест МінкультуПокерний клуб в Києві в Будинку профспілок відкрився з 11 березня, незважаючи на протест міністра культури Олександра Ткаченка.

Він, зокрема, обурився, чому на відкриття клубу не реагує керівництво Федерації профспілок, на балансі якого перебуває Будинок профспілок, а також сам мер Києва, один з лідерів Майдану Віталій Кличко.

«Здивований, що досі не побачив оцінки, ані юридичної, ані людської з боку одного з лідерів Майдану, нині мера Києва Віталія Кличко. Звісно, я знаю, що КМДА, як і Міністерство культури та інформполітики не має юридичного впливу на профспілки України. І це цілком логічно, оскільки профспілки апріорі мають бути незалежними у своїй діяльності. Але незалежність – не є вседозволеність», - написав він.

Міністр підкреслив, що вважає неправильним відкриття розважального закладу в місці, де сталися трагічні події Революції гідності.

«Закликаю громадськість, журналістів, юристів, правоохоронні органи, КМДА відреагувати на це неоднозначне рішення. Пропоную зробити обговорення цього питання відкритим. Провести зустріч за участі керівництва Федерації профспілок України, адвокатів та членів сімей Небесної сотні, МКІП, КМДА, громадськості, журналістів та всіх небайдужих патріотів України», - додав Ткаченко.

Нагадаємо, в Будинку профспілок на Майдані в Києві з четверга, 11 березня, відкрився покерний клуб.

При цьому раніше глава Мінкультури Олександр Ткаченко обіцяв не допустити проведення азартних ігор в будівлі, де до цього був штаб учасників Революції гідності.

У серпні 2020 року президент Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію грального бізнесу в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: