ГПУ: екс-главу «Укрспецекспорту» звільнили під заставу

Читать на русском
17 березня року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про арешт 15 березня в Лондоні Бондарчука. За його словами, остаточну крапку в справі видачі Україні Бондарчука повинен поставити Королівський суд – дата судового засідання повинна бути визначена 24 березня.

Екс-керівника «Укрспецекспорту» Сергія Бондарчука, затриманого напередодні в Лондоні, відпустили під заставу.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, передає «Слово і Діло».

«Екс-керівник «Укрспецекспорту» Сергій Бондарчук затриманий 15 березня, а випущений під заставу, що передбачено британськими законами. На 24.03.2017 р. призначено судове засідання, на якому визначать дату екстрадиційних слухань», – написала вона.

Сарган додала, що, внісши заставу, Бондарчук повинен залишатися в Лондоні до 24 березня.

Як повідомлялося, в січні 2015 года Головна військова прокуратура Генпрокуратури України оголосила про підозру Бондарчуку, заволодів грошовими коштами держконцерну в сумі $7,428 млн. Йому було оголошено підозру за ч. 5 ст. 191 (заволодіння шляхом зловживання службовим становищем чужим майном, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Кримінальна справа проти Садового: козир АП чи помилка команди ПрезидентаПолітичний експерт поділився міркуваннями з приводу інформації про можливе оголошення підозри в кримінальному злочині Андрію Садовому.

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва дав дозвіл для затримання екс-глави «Укрспецекспорту» і доставки його в суд для розгляду питання про застосування йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

За клопотанням слідчого, суд також наклав арешт на майно підозрюваного – $10 млн в одному з українських банків і два автомобіля Range Rover загальною вартістю понад 2 млн грн.

17 березня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про арешт 15 березня в Лондоні (Великобританія) Бондарчука. За його словами, остаточну крапку в справі видачі Україні Бондарчука повинен поставити Королівський суд - дата судового засідання повинна бути визначена 24 березня.

Нагадаємо, Сергія Бондарчука заарештували сьогодні 15 березня в Лондоні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: