Пашинян заявив про звільнення глави Генштабу Вірменії

Читать на русском
Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян оголосив про звільнення глави Генштабу Вірменії без схвалення президента країни Саркісяна.
Фото: Hayk Baghdasaryan / Photolure / Reuters

Глава Генерального штабу Вірменії Онік Гаспарян звільнений із займаної посади, оскільки указ про його звільнення вчасно не підписав президент країни Армен Саркісян і при цьому не став оскаржувати його у Конституційному суді.

Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, передає пресслужба уряду країни.

Пашинян назвав умову своєї відставкиПрем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив про готовність піти з посади очільника вірменського уряду у разі відповідного рішення народу.

«Беручи за основу той факт, що президент Армен Саркісян не підписав проєкт указу про звільнення начальника Генштабу ВС, однак не став оскаржувати його в Конституційному суді, з 10 березня глава Генштабу ВС Оніко Гаспарян звільняється із займаної посади силою закону», - йдеться в заяві Пашиняна.

При цьому президент Вірменії Армен Саркісян в середу, 10 березня, звернувся до Конституційного суду в зв'язку з рішенням Пашиняна звільнити главу Генерального штабу Оніка Гаспаряна.

Зокрема, як пише його пресслужба, він попросив КС вирішити питання відповідності Конституції закону «Про військову службу і статус військовослужбовців», згідно з яким призначається і звільняється глава Генштабу.

Нагадаємо, прем'єр Вірменії вже двічі надсилав на підпис президенту указ про звільнення глави Генштабу. Однак Армен Саркісян його не підписував.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: