На Закарпатті допускають колапс медсистеми через коронавірус

Читать на русском
У Закарпатській області склалася критична ситуація з коронавірусом. До кінця тижня лікарі прогнозують колапс медичної системи.
скрін з відео

У Закарпатській області склалася критична ситуація з коронавірусом. Зараз вже спостерігається дефіцит кисневих балонів у лікарнях. А до кінця тижня лікарі прогнозують колапс медичної системи.

Про це на брифінгу у понеділок, 8 березня, в Закарпатській ОДА заявив головний лікар обласної клінічної лікарні ім. А. Новака Юрій Яцина.

МОЗ оновило дані про зони карантину в УкраїніМіністерство охорони здоров'я оприлюднило оновлений карантинний список регіонів. У червоній зоні залишаються три області, ще дев'ять - у помаранчевій.

За його словами, в цій лікарні на сьогодні є 120 пацієнтів, які потребують кисневої терапії. Причому половина з них повинна лежати в реанімації.

«А в самій реанімації у нас всього 6 ліжок і розширити її неможливо. Щодня в нашому закладі використовують 25-30 кисневих балонів, вранці у нас залишалося всього 5. Цього вистачить до 16:00 не більше», - зазначив Яцина.

Він також закликав людей з COVID не виходити з дому, щоб не провокувати навантаження на медсистему

«Мені все одно, чи вірите ви в цю недугу! Ми з моїми колегами опираємося на доказову медицину. І кожен день стикаємося зі смертю. Просто надіньте маску, дотримуйтеся дистанції - це не так важко! Допоможіть нам, тому що наприкінці тижня у нас може бути колапс», - додав Яцина.

Нагадаємо, в Закарпатській області з 8 березня почала діяти «червона» зона карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: