ХБКМ готує до передачі першу партію БТР-4 для морської піхоти ВМСУ

Читать на русском
Бронетранспортер БТР-4Е - це сучасна, броньована, колісна, чотиривісна, плаваюча бойова машина української розробки
БТР-4ЕУкроборонпром

Морська піхота Військово-Морських сил України днями отримає першу партію модернізованих бронетранспортерів БТР-4. Всього українські морпіхи повинні отримати 60 БТР-4 з поліпшеною плавучістю.

Про це повідомляє Ukrainian Military Pages з посиланням на «Армія сьогодні».

Бронетранспортери отримали додаткові поплавці, крім того, забір повітря двигуна винесений вище корпусу. Це дозволяє новій бронемашині висаджуватися в море з десантних кораблів.

За модернізацію БТР-4 відповідає Державне підприємство «Харківське конструкторське бюро з машинобудування» (ХКБМ). Саме на ньому проходить модернізація серійних машин, призначених для морської піхоти. Міністерство оборони уклало з ХБКМ розрахований до 2022 року контракт на постачання Збройним силам 75 БТР-4Е, 60 з яких будуть передані морській піхоті, одного БТР-4К і однієї броньованої ремонтно-евакуаційної машини БРЕМ-4РМ.

АРМІЯ СЬОГОДНІ [03.03.2021] Вакцинація в ЗСУ. Проєкти ХКБМ. 5 років Армія FMВійськове телебачення України

Бронетранспортер БТР-4Е - це сучасна, броньована, колісна, чотиривісна, плаваюча бойова машина. Бронетранспортер БТР-4Е є суто українською розробкою, що пройшла повний цикл від «чистого аркуша» до постановки на озброєння, зараз серійно випускається в Україні.

Раніше в столиці Об'єднаних Арабських Еміратів-Абу-Дабі - 21 лютого стартувала одна з найбільших світових військових міжнародних виставок «озброєння IDEX-2021», яка триватиме до 25 лютого 2021 року. Серед інших учасників там представив свою продукцію державний концерн «Укроборонпром».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: