Підсумки роботи Ради: нардепи за тиждень ухвалили 30 законопроєктів

Читать на русском

Верховна рада завершила черговий пленарний тиждень. Депутати ухвалили у першому читанні законопроєкт про скасування переходу на літній час, заслухали звіт в.о. голови Держбюро розслідувань і міністра охорони здоров'я Максима Степанова, а також відхилили законопроєкти про оподаткування доходів від діяльності казино, лотерей і азартних ігор. «Слово і діло» пропонує подивитися на підсумки пленарного тижня в цифрах.

З 2 по 5 березня в парламенті ухвалили 32 постанови. Серед них ‒ про перейменування 7 населених пунктів, про проведення позачергових виборів мера в декількох містах і про позачергові вибори сільських голів.

За основу депутати проголосували 20 законопроєктів і ще 10 були ухвалені в цілому. Парламент вніс зміни до Кримінального кодексу і посилив відповідальність за неправдиве повідомлення про мінування. Тепер за це каратимуть позбавленням волі на термін від 4 до 8 років із конфіскацією майна.

Також нардепи ухвалили закон, яким зобов'язали іноземців та осіб без громадянства під час оформлення візи надавати свої біометричні дані для їхньої фіксації.

Сьогодні були ухвалені зміни в закон «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» – терміни встановлення індивідуальних лічильників газу для населення продовжили до 1 січня 2023 року (раніше кінцевий термін був 1 січня 2021-го).

4 березня Верховна рада схвалила зміни до закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» щодо встановлення альтернативної підсудності справ, учасники яких проживають у Криму. Закон дозволяє громадянам України, які мешкають на анексованому півострові звернутися в будь-який суд Херсонської області для розгляду цивільної справи за його позовом або з клопотанням до суду Києва про передання справи до суду в Херсонській області.

І цього тижня є одна провалена партійна обіцянка. «Слуга народу» не виконала програмну обіцянку законодавчо врегулювати право володіння зброєю. 4 березня парламент провалив два законопроєкти про обіг зброї, їх навіть не відправили на доопрацювання, а просто відхилили.

Нагадаємо, «Слово і діло» з'ясувало, нардепи з яких фракцій і груп найчастіше підписувалися під зверненнями до Конституційного суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: