Апеляція ВАКС пом'якшила домашній арешт ексголови Чернігівської РДА

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і задовольнила частково скаргу підозрюваного на продовження йому цілодобового домашнього арешту.
Сергій Журман

Апеляційна палата пом'якшила цілодобовий домашній арешт колишнього голови Чернігівської районної державної адміністрації Чернігівської області, депутата Чернігівської обласної ради Сергія Журмана, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 13 січня ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд відправив Журмана під цілодобовий домашній арешт, нещодавно його продовжили. Втім підозрюваний подав апеляційну скаргу на таке рішення і суд її задовольнив частково, змінивши цілодобовий на нічний домашній арешт.

«Апеляційну скаргу - задовольнити частково. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду - скасувати. Постановити нову ухвалу, якою клопотання прокурора про продовження строку домашнього арешту - задовольнити частково. Продовжити підозрюваному Сергію Журману до 4 березня включно строк дії запобіжного заходу у виді домашнього арешту, заборонивши йому залишати місце проживання у період доби з 20:00 до 06:00», – йдеться в рішенні.

За версією слідства, Журман вимагав 10 тисяч доларів у місцевого мешканця. У таку суму він оцінив видачу розпорядження на розроблення детального плану території та погодження зміни цільового призначення земельних ділянок площею 6 гектарів у Чернігівській області. Його затримали під час одержання всією суми коштів.

Нагадаємо, 4 листопада СБУ затримала Журмана. 21 листопада президент Володимир Зеленський звільнив його з посади голови Чернігівської РДА. Нещодавно суд продовжив слідство у справі Журмана до 5 березня

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: