У зоні ООС погодилися вакцинуватися тільки 20% військових

Читать на русском
Станом на 4 березня вакциновано від коронавірусу 722 військовослужбовців в зоні ООС і 884 людини по ЗСУ загалом
Вакцинація в ООСШтаб ООС/Facebook

Серед українських військовослужбовців, які розташовані в зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі, вакцинуватися від коронавірусупогодилися тільки 17,5% особового складу.

Про це повідомив головний епідеміолог Збройних сил України Микола Олім в ефірі каналу «Україна 24».

За його припущенням, масові відмови військових від вакцинації можуть бути пов'язані з тим, що вакцинаційна кампанія занадто політизована.

«Є відмови серед бійців. Я вважаю, що така ситуація склалася внаслідок політизації вакцинальної кампанії. Якщо взяти від кількості військовослужбовців в зоні ООС, то з 40 тисяч тільки 7 тисяч дали згоду», - розповів Олім.

Які можливі побічні ефекти від COVID-вакцинПобічні ефекти вакцин від коронавірусу Covishield, Pfizer, AstraZeneca і Moderna – на інфографіці.

Станом на 4 березня, додав він, 722 військовослужбовців зі складу ЗСУ в зоні ООС отримали вакцину. А всього в ЗСУ вакциновано 884 людини.

«Нині 884 людини вакциновані, з них в зоні ООС вакциновані 772 людини - це 12% з тих 7 тисяч осіб, які дали згоду на вакцинацію», - резюмував Олім.

За перший тиждень вакцинації від коронавірусу в Україні щеплення індійським препаратом Covishield зробили 9 568 осіб.

Нагадаємо, вакцинація українців стартувала 24 лютого. З Індії привезли 500 тисяч доз. На першому етапі вакцинації щеплення роблять медикам.

«Слово і діло» раніше розповідало, як записатися в лист очікування вакцинації від COVID-19 через додаток «Дія» або через телефон МОЗ.

Відзначимо, що в МОЗ планують вакцинувати 80% українців до кінця року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: