Україна за всіма контрактами на рік розраховує на 30 млн доз вакцини – Шмигаль

Читать на русском
Україна за всіма укладеними контрактами на 2021 рік розраховує отримати 30 млн доз вакцини від COVID.
kmu.gov.ua

Загальна кількість домовленостей щодо постачання вакцин проти COVID-19 на цей рік в Україні досягла майже 30 мільйонів доз.

Про це під час засідання уряду в середу, 3 березня, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Вакцинація від COVID-19: скільки доз і якого препарату отримає УкраїнаУкраїна отримає вакцини від коронавірусу в рамках ініціативи COVAX, також уклала контракт з Sinovac і Serum Institute.

«У лютому ми почали вакцинальну компанію проти COVID-19. Як ми і обіцяли, всі українці будуть забезпечені якісними і безпечними вакцинами в повній мірі. В Україну прибула ефективна вакцина компанії AstraZeneca. Найближчим часом очікуємо Pfizer. Загальні домовленості за контрактами сягнули майже 30 млн доз», - розповів Шмигаль.

Він нагадав, що раніше також були укладені нові угоди з Європейським інвестиційним банком, який виділив Україні 50 млн євро на закупівлю медичного обладнання та вакцин.

Нагадаємо, Україна отримала першу партію індійської вакцини від коронавірусу 23 лютого. З 24 лютого розпочалася вакцинація. При цьому Україна також очікує постачання вакцини за програмою COVAX, проте точні терміни поки що невідомі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: