Справа ЮУАЕС: САП скерувала до суду ще один обвинувальний акт

Читать на русском

Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ще одного фігуранта справи про заволодіння коштами.
Южно-Українська АЕС

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника управління виробничо-технічної комплектації відокремленого підрозділу «Южно-Українська АЕС» державного підприємства НАЕК «Енергоатом».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

«До Вищого антикорупційного суду скеровано обвинувальний акт про обвинувачення колишнього начальника управління виробничо-технічної комплектації ВП «Южно-Українська АЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України», – інформує САП.

Як повідомляють у прокуратурі, стосовно вказаного експосадовця розслідування проводили заочно. Йому інкриміновано заволодіння майном державного підприємства шляхом зловживання службовим становищем, що завдало збитків на суму 10,5 млн грн.

За версією слідства, у березні-грудні 2012 року службові особи ЮУАЕС за попередньою змовою зі службовими особами ПрАТ «СКБ «Електрощит», Корпорації «Харківський електрощитовий завод – Елетекс-С», ТОВ «Арстрейд» та ПрАТ «Уніс-Центр» забезпечили перемогу ТОВ «Арстрейд» у відкритих торгах на закупівлю загальноблочного щита постійного струму за заздалегідь узгодженою завищеною ціною.

Після чого, залучивши до протиправної діяльності фірму-посередника з ознаками фіктивності, шляхом здійснення безтоварних фінансово-господарських операцій вивели у тіньовий обіг та заволоділи державними коштами у сумі 27,94 млн грн, що становили різницю між дійсною вартістю обладнання та вартістю його реалізації на адресу ЮУАЕС.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Дмитра Соколова. Він ще у 2016 році покинув Україну через пункт пропуску «Виступовичі» в напрямку Білорусі. У 2017 році Соколова затримали в Польщі, але потім відпустили.

Нагадаємо, у цій справі САП також обвинувачує колишнього президента НАЕК «Енергоатом» Віссаріона Кіма; його сина Артема; президента DARA Group Едуарда Самоткала; ексбухгалтера ТОВ «Уніс-Центр» і ТОВ «Арстрейд» Світлану Костянецьку та її сина Антона; Дмитра Лисенка, Сергія Юркевича, Олексія Масолобова, Олексія Рибака, Юрія Дмитренка і Володимира Богатчука.

Раніше ВАКС призначив засідання у справі Южно-Української АЕС. Раніше суд відвів прокурора САП і детектива НАБУ від цієї справи. Також суд не повернув обвинувачення стосовно бухгалтера з цього розслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: