Суд призначив до розгляду обвинувачення фігуранта справи ЮУАЕС

Читать на русском
Антикорупційний суд розгляне виділений акт відносно керівник приватного підприємства, який причетний до справи ЮУАЕС.
Южно-Українська АЕС

Суд призначив до розгляду обвинувальний акт відносно директора ТОВ «Арстрейд» Кирила Сахна, якого обвинувачують у причетності до розкрадання коштів Южно-Української АЕС на закупівлі загальноблочних щитів.

Таке рішення 3 лютого ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, спочатку Спеціалізована антикорупційна прокуратура наприкінці березня 2017 року уклала з обвинуваченим Сахном угоду про визнання провини і хотіла піти за спрощеною процедурою розгляду акту. Зазначений документ був направлений разом із обвинувальний актом до Шевченківського суду Києва, проте вже 16 травня суд повернув обвинувальний акт назад в прокуратуру. Через півтора місяці прокурор САП оскаржив таке рішення суду першої інстанції, а Апеляційний суд погодився з доводами сторони звинувачення й повернув акт на повторний розгляд. Водночас Шевченківський суд знову відмовив САП у розгляді цього акта. Цього разу й Київський апеляційний суду 28 березня 2018 року відмовив прокурорам.

У зв'язку з цим, САП скерувала до суду обвинувальний акт для розгляду за звичайною процедурою. Суд навіть призначив підготовче засідання, але пізніше передав акт до ВАКС. 27 вересня Антикорсуд призначив підготовче засідання на 7 жовтня. Проте ВАКС повернув акт прокурору. Апеляційна палата залишила це рішення чинним.

Тому САП вдруге подала обвинувальний акт до суду. Під час засідання захист Сахна наполягав на розгляді обвинувачення відносно нього окремо. За словами адвокатів, у разі розгляду цієї справи разом з іншими обвинуваченими вони на нього будуть тиснути морально, оскільки він надає визнавальні щодо себе та викривальні пояснення щодо інших осіб. Обвинувачений директор «Арстрейду» пояснив, що він проти обєднання, повністю підтримав свого захисника. Зазначив, що він визнає свою вину, але при цьому справа слухається вже більше 3 років. В разі обєднання вважає, що на нього буде здійснюватися моральний тиск, а також буде порушене право на розумні строки розгляду його справи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: