Глава Міноборони запросив Індію до навчань «Сі Бриз-2021»

Читать на русском
Глава Міноборони Андрій Таран запропонував індійській стороні взяти участь у навчаннях Сі Бриз-2021.
mil.gov.ua

Міністр оборони України Андрій Таран під час візиту до Індії провів зустріч з міністром оборони Індії Раджнатхом Сінгхом і командувачами Сухопутних військ і Військово-морських сил.

Про це повідомили в пресслужбі Міноборони.

Україна піднялася у рейтингу найпотужніших армій світуУкраїна посіла 25-те місце у щорічному рейтингу міжнародної компанії Global Firepower найкращих армій світу. Країна перебуває між між В’єтнамом і Таїландом.

Як повідомляється, Таран запропонував індійській стороні взяти участь у багатонаціональних військових навчаннях на території України. Зокрема, в навчаннях «Сі Бриз-2021».

Крім того, чиновники в ході зустрічі також обговорили поточний стан двостороннього співробітництва та подальші кроки співпраці у військово-технічній сфері, а також питання підготовки і навчання військовослужбовців за програмою обміну у вищих військово-навчальних закладах і підрозділах двох держав.

Нагадаємо, Верховна рада 325 голосами схвалила допуск іноземних військових на територію України для участі в навчаннях у 2021 році. У цьому році в Україні заплановано сім міжнародних військових навчань.

Терміни їх проведення: до 25 діб, березень - грудень 2021 року. Райони проведення: акваторія Чорного моря, військові аеродроми і полігони ЗСУ, аеропорти в Одесі і Миколаєві, порти в Одесі, Південному і Очакові.

Законопроєкт про допуск іноземних військових в Україну в грудні подав президент Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: