Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 2-5 березня

Читать на русском

Верховна рада цього тижня розгляне законопроєкти про податкові та митні пільги для «інвестиційних нянь», про скасування переходу на «літній час» і про зброю. Крім того, депутати можуть зібратися на позачергове засідання, щоби розглянути законопроєкти, пов'язані з тарифною політикою і питаннями житлово-комунального господарства. Про що сьогодні говорили під час Погоджувальної ради, розібралося «Слово і діло».

Головна новина – від завтра в залі парламенту запрацюють сенсорні кнопки для голосування (згодом будуть встановлені додаткові камери спостереження). «Вона (сенсорна кнопка – ред.) відповідає усім нормам. Інститут-розробник її протестував. У нас є офіційний висновок, офіційний акт про те, що вона може використовуватися. Тому з наступного пленарного засідання – я вас всіх вітаю, – ми зможемо дійсно продемонструвати систему, яка не дозволятиме застосовувати кнопкодавство в стінах Верховної ради», – повідомив Дмитро Разумков.

Спікер зазначив, що навіть поява сенсорних кнопок не знімає з порядку денного питання модернізації системи «Рада», яка працює з 2008 року.

Цього тижня в Раді може виступити виконувач обов'язків глави Держбюро розслідувань. У вівторок він звітуватиме на засіданні профільного комітету, а з середи можна планувати його звіт у залі.

У п'ятницю під час години запитань до уряду знову виступить очільник МОЗ Максим Степанов, він розповість про хід вакцинації від COVID-19. «Є суперечлива різна інформація. Та найбажаніша вакцина тепер змушена знищуватися, оскільки не встигають її до людей застосовувати. Це таке питання, дуже психологічно важливе. Нам важливо зрозуміти, як процеси всі налаштовані, чому відмовляються медики вакцинуватися», – зазначив глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко.

В «Опозиційній платформі – За життя» запропонували, щоб в п'ятницю в парламенті виступив прем'єр-міністр Денис Шмигаль і розповів, як в березні будуть формуватися комунальні тарифи. Група «За майбутнє» теж хоче, що уряд розповів, як планує розв'язувати проблему з тарифами і заборгованістю із комуналки. «Давайте їх викликати. Давайте нехай, нарешті, нададуть нам всю необхідну інформацію, аналітику, яку ми запитували. Проведемо тут спільне засідання, нараду і готуємо якісь рішення для того, щоб винести їх у залу. У тому числі і кадрові, якщо це буде необхідно. А вся країна вже бачить, що кадрові рішення і по уряду, і по всіх міністрах практично вже давно назрівають», – сказав Віктор Бондар.

«Європейська солідарність» зажадала цього тижня поставити питання про створення ТСК щодо «вагнерівців». Також Петро Порошенко повідомив, що фракція подала постанову про політичне переслідування, в тому числі Сергія Стерненка.

Група «Довіра» попросила Разумкова поставити на порядок денний тарифні законопроєкти і заявила, що готова підтримати «будь-які законопроєкти, які призведуть до зменшення тарифів для нашого населення».

Нагадаємо, подробиці минулого пленарного тижня можна дізнатися в нашому матеріалі.

Також «Слово і діло» писало, скільки депутатів у 2020 році скористалися службовими машинами і скільки годин наїздили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: